БДП

Безопасност на движението по пътищата (БДП)

Скъпи родители,
Децата са активни участници в движението и отговорност за тяхната безопасност на улицата носим всички ние - родители, учители и водачи. 
Не забравяйте, че децата са уязвими на пътя, просто защото са си деца. Те могат да знаят отлично пътните знаци, теорията на безопасността, може да печелят конкурси по познаване правилата на движение, но в крайна сметка са подвластни на своята детска природа. Щом са увлечени в игра или оживен разговор с приятели, се втурват през платното, забравили, че трябва да се оглеждат за приближаващи моторни средства. Играта напълно владее тяхното съзнание. Реакциите им са непредвидими и внезапни.
 
ДА БЪДЕМ РАЗУМНИ, ПРЕДВИДЛИВИ И ДА НАМАЛИМ СКОРОСТТА ..., ЗА ДА ЗАПАЗИМ ЖИВОТА!

Нормативни документи във връзка с възпитанието и обучението по БДП

Държавна агенция " Безопасност на движението по пътя"

Материали за часовете по БДП

Статистика и справки за ПТП, загинали и ранени  на пътя, влкючително и деца
БДП

Животът на човека е даден само веднъж и за да се живее по един или друг начин е най-важно да се съхрани. За съжаление по пътищата на страната рисковете от пътнотранспортни произшествия с деца и свързаните с тях последствия за отнемане живота или инвалидизирането им, са част от нашето ежедневие. Ето защо обучението по безопасност на движението по пътищата е актуален проблем. Това е благородна кауза и заслужава усилията на цялатазаинтересована общественост.

Научи повече